LTO Utrecht: geen individuele vergunningen

Provincie Utrecht wil interim-uitbreiders via een individueel vergunningtraject aan een natuurbeschermingswetvergunning helpen. Het gaat om circa 480 boeren.

LTO Noord Utrecht ziet dit liever in 1 keer geregeld in een verordening, zoals provincie Gelderland doet. 'Wij zijn ongelukkig met de Utrechtse oplossing om boeren met terugwerkende kracht een individuele vergunning te laten aanvragen', stelt voorzitter Henk Veldhuizen van LTO Noord Utrecht.

Interim-uitbreiders zijn veehouders die tussen 2004 en 2011 hun bedrijf uitbreidden zonder natuurbeschermingswetvergunning. Volgens de provincie zitten zij in een passieve gedoogsituatie, zolang de Programmatische Aanpak Stikstof er nog niet is.

Extra lege

Provincie Utrecht wil de vergunningaanvragers een extra lege van € 1000 per vergunning in rekening brengen, om de operatie te bekostigen.

LTO Noord wees maandag tijdens de Statencommissievergadering Groen, ruimte en water op het risico dat elk traject op juridische knelpunten kan stuiten, met vertraging en extra kosten voor de ondernemer als gevolg.

Oplossing

'Zoek de oplossing wat meer bestuurlijk in plaats van juridisch’, bepleitte Veldhuizen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer