Bloemisten willen snijdatum bloemen weten

Bloemisten willen de de snijdatum weten van de bloemen die zij kopen. Dat blijkt uit onderzoek van Productschap Tuinbouw.

Van alle ondervraagde bloemisten vindt 90% het invoeren van een snijdatum een goed plan. De helft van de bloemisten vindt dit zelfs noodzakelijk. Zij willen graag op een objectieve manier de versheid van de bloemen vaststellen.

Om te bepalen of de geleverde bloemen vers zijn, gaat de bloemist vooral af op zijn eigen kennis en kunde. Slechts 12% heeft op dit punt volledig vertrouwen in zijn leverancier.

Kwaliteit

Bloemisten die vinden dat de kwaliteit is verbeterd, danken dit aan het toegenomen gebruik van houdbaarheidsmiddelen. Maar ook aan betere transportcondities, het op de markt komen van betere soorten en de toegenomen onderlinge concurrentie tussen de leveranciers.

Echter ruim 20% van de ondervraagde bloemisten constateert een afname van de kwaliteit. Zij wijten dit onder meer aan een lange bewaartijd bij de handel, een te massale en te snelle productie, minder strenge keuringen en de prijsdruk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer