FNV+wil+hoger+tarief+aardappelvervoer
©

FNV wil hoger tarief aardappelvervoer

FNV Bondgenoten gaat vandaag in De Meern in gesprek met een deel van de 300 werknemers van transportbedrijf AB Texel - A-Ware Food Group. Die vervoert vooral agrarische producten, zoals aardappelen.

Dat meldt de www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=9810website Transport Online. Edwin Atema van FNV Bondgenoten: 'Het bedrijf werkt tegen te lage tarieven. Een rit kost meer dan die opbrengt. Dat horen wij steeds vaker'.

'Wij hebben de indruk dat de bedrijven in het agrarisch vervoer elkaar het graf in concurreren. Het oude AB Texel deed dat volgens ons ook. En er gebruik wordt gemaakt van een Oost-Europa constructie. Wij zijn blij dat de A-Ware Food Group het transport op een normale levensvatbare manier wil organiseren.'

Bestaanszekerheid

De tarieven moeten volgens Atema dan ook hoger. 'De chauffeur moet een bestaanszekerheid hebben.'

Ook komen mogelijke acties zaterdag aan de orde. 'Maar dan niet tegen de transporteur , maar wel tegen de opdrachtgevers.'

'Deze ontwikkelingen zijn cruciaal voor wat erin het aardappelen vervoer gaat gebeuren. Er zijn maar een paar spelers. Toch kunnen die het niet goed organiseren', aldus Atema.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer