Duitse ESBL-ophef raakt kipverkoop niet

De ophef in Duitsland over te veel antibioticaresistente ESBL’s op kippenvlees heeft de verkoop van kip in januari nauwelijks beïnvloed.

Dat stelt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) in een marktoverzicht over het eerste kwartaal van dit jaar.

Omdat de Duitse consument nog wel eens heftig kan reageren op dit soort berichten, waren slachterijen en handelaren in Nederland bang voor het instorten van de markt voor Nederlands kippenvlees. Dit is echter niet gebeurd. Ook de vraag van Nederlandse supermarkten was in de traditioneel rustige maand januari redelijk, meldt het PPE.

Wel zaten de prijzen in een neerwaartse spiraal. Dit kwam mede door het ruime aanbod van kuikenvlees vanwege de gunstige weersomstandigheden.

Februari

De strenge winter in Oost-Europa zorgde vanaf februari voor een verbetering op de kuikenmarkt. Lokale kuikenmesters in de Baltische staten en Roemenië en Bulgarije zagen vanwege de kou de productie teruglopen, wat de vraag naar Nederlands kuikenvlees bevorderde.

Vriendelijker

In de loop van de maand maart is het beeld langzaam steeds vriendelijker geworden, waarbij de prijzen van de meeste kuikenvleessoorten steeds verder opliepen. Deze trend heeft zich volgens het www.mijnpve.nl/wdocs/dbedrijfsnet/up1/ZwulnqpIylD_De_markt_van_kuikenvlees_in_de_eerste_vier_maanden_van_2012.pdfmarktoverzicht van het PPE ook in april doorgezet.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer