RIVM: Schmallenberg niet besmettelijk

Het Schmallenberg-virus is niet overdraagbaar op mensen. Dat meldt het RIVM na een onderzoek op 300 mensen die met besmette bedrijven in aanraking zijn geweest.

Eerder al maakte Duitse onderzoekers bekend dat het virus niet besmettelijk is voor mensen. Het Schmallenberg-virus zorgt voor doodgeboren of mismaakte lammeren en kalveren. Tot vorige week werden in Nederland 303 besmettingen vastgesteld.

Het virus werd in november 2011 voor het eerst in Duitsland aangetroffen en komt inmiddels, naast in Nederland, ook in andere Europese landen voor. De moederdieren raken waarschijnlijk besmet via beten van knutten.

Onderzoek

Aan het RIVM-onderzoek deden 301 mensen mee. Een groot deel van de mensen (234) woont en/of werkt op een bedrijf waar het Schmallenberg-virus is gevonden of besmetting waarschijnlijk is.

Daarnaast deden 67 dierenartsen mee aan het onderzoek. Het RIVM heeft onderzocht of hun bloed antistoffen tegen het virus bevat. Bij geen van deze mensen konden antistoffen tegen het Schmallenberg-virus worden aangetoond.

Dit betekent volgens het www.rivm.nl/Bibliotheek/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2012/Infectie_met_Schmallenbergvirus_niet_aangetoond_bij_mensenRIVM dat deze mensen geen infectie met het virus hebben doorgemaakt.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer