Nog steeds vervuiling water Bommelerwaard

De vervuiling van het oppervlaktewater in het westelijk deel van de Bommelerwaard neemt niet af. Waterschap Rivierenland herhaalt daarom het advies aan boeren om het oppervlaktewater niet te gebruiken.

Dat advies geldt voor de Bommelerwaard ten westen van de Meidijk. Op een aantal locaties komen nog steeds hoge concentraties van het bestrijdingsmiddel dimethomorph voor. De betrokken tuinder blijkt niet in staat de verontreiniging te stoppen.

Plaatsen schotten

Waterschap Rivierenland plaatste schotten in sloten om verspreiding van het verontreinigde water zoveel mogelijk te stoppen. Het waterschap slaat nu het meest verontreinigde water op in een bassin dat plaatselijk aanwezig is.

Ook pompt het waterschap oostelijk van Poederoijen water uit de Maas het gebied in. Dit gebeurt om de overige sloten door te spoelen.

Afgedamde Maas

In verband met de verontreiniging, pompt het waterschap al enige tijd zo weinig mogelijk water naar de Afgedamde Maas. In plaats daarvan leidt het waterschap het polderwater met noodpompen naar de noordzijde van de Wilhelminasluis.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer