'Vermarkten kringloopcertificaat moeilijk'

Het is heel moeilijk om het kringloopcertificaat te vermarkten. Dat vinden enkele boeren die gisteravond het kringloopcafé in het Friese Olterterp bezochten.

Het probleem volgens biologisch melkveehouder Foppe Nijboer uit Boelenslaan is dat het duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina niet aansluit op het kringloopcertificaat. 'Wij zijn al verder, denk ik.'

Nijboer waarschuwde ervoor dat het kringloopboeren geen blauwdruk moet worden. 'Het is geen afvinklijstje, want iedere boer, elk bedrijf en ieder jaar is anders.'

40 deelnemers

Ruim 40 deelnemers, onder wie melkveehouders, akkerbouwers, dierenartsen en adviseurs, kwamen gisteravond op het eerste Friese kringloopcafé van www.duurzaamboerblijven.nlduurzaam boer Blijven in Olterterp bij Drachten af.

Het kringloopboeren begon 11 jaar geleden in de Noordelijke Friese Wouden. Inmiddels doen 550 boeren aan kringlooplandbouw. Zij melken in totaal 32,5 miljoen kilo melk.

Kringloopfeest

De meeste aanwezige boeren zien toekomst in het sluiten van de kringloop. De ondernemers willen collega's prikkelen om er aan mee te doen. Dat gebeurt bijvoorbeeld het organiseren van een kringloopfeest door bureau Ongewone Evenementen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer