Kringlooprapport voor 16 Groningse boeren

Zestien melkveehouders uit het Westerkwartier hebben vanmiddag een kringloopcertificaat gekregen van burgemeester Bert Swart van gemeente Zuidhorn. Frank Verhoeven van adviesbureau Boerenverstand hoopt dat bedrijven en overheden de boeren hiervoor belonen.

Kringlooprapport+voor+16+Groningse+boeren
© Nieuwe Oogst/Tienke Wouda

Verhoeven denkt hierbij aan een premie voor route 2020 van FrieslandCampina en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, en een beloning van Rabobank.

De boeren voldoen met het kringlooprapport aan criteria voor bodembeheer, schoon drinkwater, biodiversiteit en milieu- en klimaatprestaties. Ze deden mee aan de studiegroepen van MEI Groningen over bedrijfskringloop.

Laagdrempelig

Melkveehouder Gijs van Beers in Niebert is erg te spreken over de laagdrempelige, bij huis georganiseerde bijeenkomsten. 'Ik sloot mij aan omdat ik mijn kostprijs wilde verlagen. Dat is gelukt. De krachtvoergift is gedaald. Ik lever nu meer melk met eigen ruwvoer.'

Catshuis

De melkveehouders ontvingen het certificaat van van burgemeester Bert Swart van gemeente Zuidhorn. 'De regering kan nog veel van deze groep ondernemers leren. Toen ik zaterdag hoorde dat de onderhandelingen in het Catshuis waren mislukt, kreeg ik plaatsvervangende schaamte. Belachelijk.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer