Veel animo Fair Produce Nl

Nog geen 2 maanden na de officiële start hebben zich al 23 paddenstoelentelers gemeld voor het keurmerk Fair Produce Nl.

Het keurmerk garandeert dat een bedrijf niet werkt met ingewikkelde arbeidsconstructies voor zijn buitenlandse personeel en dat werknemers eerlijk worden behandeld. In totaal zijn nu 8 bedrijven gecertificeerd. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken reikte 27 februari het eerste certificaat uit aan champignonkweker Kemmeren-De Kok in Rijsbergen.

Projectleider Peter Baltus is blij met de animo van telers. Het keurmerk is vooral voor de 120 plukbedrijven in Nederland. Baltus verwacht dat dit jaar de helft van die telers zich zal aanmelden. 'Dat zou een heel sterk signaal zijn naar de samenleving, dat de sector het zelf oppakt en zijn eigen problemen oplost.'

Financiering

Baltus merkt ook dat banken bij een mogelijke financiering steeds kritischer oordelen over de manier waarop arbeid geregeld is. De Rabobank deed dat al. Die bank was vorig jaar één van de aanjagers van het keurmerk. En ook de retail, die tot voor kort weinig zag in het keurmerk, komt nu in beweging, constateert de projectleider.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer