'Schrappen exportsubsidie vlees funest'

De Europese sectorfederatie van de vleesverwerkende industrie (Clitravi) is furieus over het plotsklaps verdwijnen van restituties voor varkensvleesproducten. Dat meldt Vilt.be.

'De sector voelt zich verregaand in zijn competitiviteit bedreigd', stelt de organisatie op de site van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw.

Volgens de Europese Commissie kan de Europese productie van verwerkt varkensvlees concurreren met de prijzen op de wereldmarkt. Exportsubsidies zijn daarom overbodig.

Sluiting

Clitravi benadrukt dat voldoende export van varkensvleesproducten noodzakelijk is om de vele kleine en middelgrote vleeswarenbedrijven overeind te houden in economisch moeilijke tijden.

Die groep ziet hun kostprijs momenteel stijgen door hogere prijzen voor varkensvlees. Clitravi vreest dat een aantal vleesverwerkers met sluiting bedreigd wordt.

Vleeswaren

Van de Europese varkensvleesproductie wordt 60% verwerkt in vleeswaren. De export van deze producten naar derde landen vertegenwoordigt een waarde van meer dan € 720 miljoen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer