Zuurtegraad pens koeien onderzocht

Dairy Campus en mengvoerfabrikant ForFarmers zijn een onderzoek gestart naar de relatie tussen structuur in het rantsoen, gedrag van koeien en de zuurtegraad (pH) in de pens.

In het onderzoek wordt vooral gekeken naar de invloed van de structuurvoorziening op de voeropname, herkauwactiviteiten en de zuurtegraad van de pens. Hiervoor is Dairy Campus Leeuwarden, onderdeel van Wageningen UR, speciaal uitgerust met het pH- monitoringssysteem.

Deze pH-bolus maakt volgens ForFarmers continu monitoring van de pH-waarde in de pens van de melkkoe mogelijk. Hierdoor kan subacute of acute pensverzuring op een betrouwbare manier en binnen enkele uren worden herkend.

Maatregelen

Meteen kunnen er daarna waar nodig maatregelen worden getroffen om de negatieve gevolgen voor dierengezondheid te voorkomen, geeft Wageningen UR-student Pieter Schouten aan. Hij voert het onderzoek in kader van zijn masterthesis uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer