Boetes na heftruck-bevalling vaars

De personen die betrokken waren bij de bevalling van een kalf door een heftruck op Schiphol krijgen een boete. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Boetes+na+heftruck%2Dbevalling+vaars
© vliegen.nl

Een drachtige vaars stond 7 februari dit jaar op een exportpallet te wachten tot zij ingeladen kon worden in een vliegtuig op Schiphol.

Het luchthavenpersoneel zag op dat moment dat er poten uit het dier staken en besloot te 'helpen' bij bevalling. Dat gebeurde door het kalf met een heftruck uit de koe te trekken.

Poot afgetrokken

Bij die actie werd een poot van het kalf er bij de schouder afgetrokken. Het rund kwam dood ter wereld. Een aantal dagen later stierf ook de vaars. Het personeel had op geen enkel moment een veearts ingeroepen, meldt de NVWA.

Het dier maakte deel uit van een transport van totaal 165 drachtige runderen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Sectie op de vaars wees uit dat het dier 259 dagen drachtig was en dus niet vervoerd had mogen worden.

Grens

De grens ligt bij 250 dagen bij transport door de lucht, geeft de NVWA aan. Ook hiervoor kregen de verantwoordelijke personen/ondernemingen een boete.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer