Pasen%3A+32+miljoen+eieren+getikt
© Nieuwe Oogst

Pasen: 32 miljoen eieren getikt

Nederlanders eten samen ongeveer 32 miljoen eieren met Pasen. Dat betekent gemiddeld 2 eieren per persoon. Normaal ligt de consumptie van Nederlanders op zo'n 188 eieren per persoon per jaar, weet Productschap Pluimvee en Eieren.

Huishoudelijke aankopen vormen het grootste deel van het eierenverbruik. Nederlanders eten thuis zo’n 115 eieren per jaar. Tijdens Pasen, in het najaar en vooral met Kerst is de consumptie het hoogst.

Buitenshuis worden jaarlijks per persoon zo'n 30 eieren genuttigd. Dat gaat dan om de consumptie in de horeca, instellingen en bedrijfskantines. Ongeveer 43 eieren worden in verwerkte vorm genuttigd, zoals in ijs, brood, koek of gebak.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer