'Groningen moet windlocatie onderzoeken'

Provincie Groningen moet zelf het voortouw nemen in een onderzoek naar alternatieve windmolenlocaties. Dat vindt ChristenUnie Groningen.

Aanleiding is het initiatief van 30 boeren die de mogelijkheid onderzoeken voor een windmolenpark in het Oldambt. Tot nu toe houdt de provincie vast aan de 3 gereserveerde locaties voor windmolenparken en de doelstelling van 750 megawatt.

'Dit doet de provincie ondanks het feit dat er bij het rijk plannen bestaan voor het behalen van een substantieel hogere doelstelling op andere locaties. Het ene na het andere initiatief dient zich aan', zegt ChristenUnie.

Nakijken

Statenlid Stieneke van der Graaf: 'Als de provincie hierop niet anticipeert en niet zelf met een aanbod komt, dan beslist het rijk samen met projectontwikkelaars waar de nieuwe grote windmolenparken moeten komen.'

Groningen heeft volgens haar dan het nakijken. 'Daarom is het noodzakelijk zelf onderzoek te doen naar alternatieve, kansrijke locaties. Op die manier houdt de provincie de regie op de ruimtelijke ordening.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer