Teelt+GM%2Dgewas+in+Europa+duurt+nog+jaren
© Nieuwe Oogst

Teelt GM-gewas in Europa duurt nog jaren

Het kan nog jaren duren voordat de teelt van Genetische Gemodificeerde (GM) gewassen in Europa geaccepteerd wordt door de Europese bevolking. Dat zegt voormalig EU-landbouwcommissaris Franz Fischler.

In Brazilië en Noord-Amerika wordt al volop GM-gewassen zoals soya en mais geteeld maar in Europa willen we er nog niet aan, zei Fischler vandaag tijdens een conferentie over de toekomst van de landbouw in Brussel.

In Europa is de discussie over GM-gewassen gebaseerd op emotie, vindt Fischler. “ In andere delen van de wereld wordt naar de feiten gekeken.” De oud -EU-landbouwtopman verwacht dat het nog jaren kan duren voordat duidelijk is of Europese boeren ook GM-gewassen kunnen verbouwen.

De reactie van Fischler kwam na een discussie over de verschillen tussen de Braziliaanse en de Europese landbouw. Brazilië heeft de afgelopen 30 jaar fors geïnvesteerd in landbouw en veehouderij. GM-gewassen zijn daarbij volledig geaccepteerd. Producten van GM-gewassen worden wel vanuit andere delen van de wereld Europa ingevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer