'Inwoners betalen kosten Moerdijk-brand'

Ondanks dat de inwoners opdraaien voor de kosten van brand bij Chemie-Pack, ging gemeente Moerdijk gisteravond met tegenzin akkoord met een extra krediet van bijna € 1 miljoen.

Een groot deel van de gemeenteraad vindt het principieel onjuist dat de inwoners van Moerdijk 'opdraaien voor de kosten van de brand'. Toch haalde een motie van coalitiepartij CDA het niet om alle rekeningen naar Den Haag te sturen.

Het ging de raad wel te ver om Den Haag te bedanken voor de bijdrage die tot dusver is geleverd aan de kosten na de enorme brand in januari 2011.

Uitkering gemeentefonds

De raad ging akkoord vanwege inspanningen die burgemeester Jac Klijs toezegde om in Den Haag te gaan praten over een calamiteitenfonds en de uitkering uit het gemeentefonds.

Inzet van personeel en opruimen na de brand kost de gemeente netto minimaal € 4 miljoen. De rijksoverheid betaalt € 3,5 miljoen.

Failliet

'Nog zo'n brand en we zijn failliet', waarschuwde CDA-raadslid Hans Moerland gisteravond in een extra raadsvergadering. Daarin verantwoordde het college van Moerdijk en de veiligheidsregio zich voor het handelen tijdens en na de brand.

De gemeenteraad beslist pas later over het voorstel om voor € 2,4 miljoen een publiek-private brandweerorganisatie op het gevaarlijke industrieterrein in Moerdijk te vestigen.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer