Avebe sluit campagne af

Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft de verwerkingscampagne van oogst 2011 beëindigd. Afgelopen weekeinde zijn bij de fabrieken in Ter Apelkanaal en Gasselternijveen de laatste aardappelen aangevoerd.

Avebe+sluit+campagne+af
© Nieuwe Oogst

De verwerking is voorspoedig verlopen. Het gemiddelde onderwatergewicht is uitgekomen op 478 gram, wat overeenkomt met het meerjarig gemiddelde. De zetmeelopbrengst was per hectare hoger dan van oogst 2010.

Het tarracijfer is ruim een 0,5% hoger dan gemiddeld. Veel partijen aardappelen bleken afgelopen herfst slecht houdbaar en zijn met voorrang verwerkt. Dit werd vooral veroorzaakt door de weersomstandigheden tijdens de oogst die niet optimaal waren.

Week eerder

De campagne van Avebe begon maandag 8 augustus. Dat was een week eerder dan normaal vanwege de aanhoudende grote vraag naar de producten van Avebe. De voorraden aardappelzetmeel waren tot een minimum gedaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer