KAZA grootste natuurgebied ter wereld

Kavango-Zambezi (KAZA) is het grootste grensoverschrijdende natuurgebied ter wereld. Het park ligt in zuidelijk Afrika en is sinds gisteren officieel een feit.

KAZA is 10 keer groter dan Nederland en biedt onderdak aan bekende Afrikaanse diersoorten als de olifant, neushoorn, buffel en leeuw. Het gaat om een gebied dat delen van Namibië, Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe beslaat.

Die landen spraken in 2006 voor het eerst over dit ambitieuze natuurbeschermingsproject. De overeenkomst werd afgelopen jaar ondertekend. In KAZA zijn 36 bestaande natuurgebieden en wildreservaten met elkaar verbonden. Waar mogelijk zijn hekken verwijderd.

Migratieroutes

Een van de grote voordelen van het natuurgebied is dat oorspronkelijke barrières voor migratieroutes van wild vrijwel opgeheven zijn. Dieren kunnen makkelijker naar andere gebieden trekken. Het belooft daarnaast een belangrijke bestemming te worden voor ecotoerisme.

De Zambezi-rivier vormt de levensader van het KAZA-gebied en verbindt bijna alle landen in zuidelijk Afrika. Dat waterrijke savannegebied is onmisbaar voor zo'n 130 miljoen mensen voor drinkwater, visserij en graasgebied voor vee.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer