Dierenbescherming: geen ganzenvleesactie

Dierenbescherming is verbijsterd over het plan van provincie Zuid-Holland om gans op het menu te promoten. Met dit plan hoopt de provincie de prijs van ganzenvlees te stuwen. Dat maakt het voor jagers aantrekkelijker ganzen te schieten.

De ganzenvleespromotie staat op een lijst van aanbevelingen voor verbetering van het dierenwelzijn in Zuid-Holland. Dierenbescherming uitte eerder haar ongenoegen hierover in een brief aan Provinciale Staten.

Tijdens een inspraakronde voor de Statencommissie Groen en Water deed de dierenwelzijnsorganisatie dat gisteren mondelijk.

De provincie doet haar voorstel in reactie op een rapport over het verbeteren van dierenwelzijn in Zuid-Holland. 'Dierenbescherming begrijpt niet hoe het promoten van vlees het welzijn van dieren kan verbeteren', schrijft directeur Frank Dales in de brief aan het provinciebestuur.

'Van het doden en opeten van dieren wordt geen dier beter en het lost het probleem niet structureel op', stelt hij. Creëren van een markt voor ganzenvlees zorgt er juist voor dat continue toevoer van ganzen moet zijn. 'Dat betekent dat de agrariër niet minder ganzen op zijn velden heeft, maar als ganzenkweker aan het werk gaat.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer