Consultatie onderzoek schaliegas afgesloten

De consultatie van belangengroepen en gemeenteraadsleden over schalie- en steenkoolgaswinning door het ministerie van EL&I is afgerond.

Het ministerie organiseerde hiervoor 7 bijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land. Daarbij gaven 150 mensen hun mening over de opzet van het onderzoek naar mogelijke risico's en gevolgen van de winning van schalie- en steenkoolgas voor mens, natuur en milieu.

EL&I-minister Maxime Verhagen wil dat het onderzoek transparant is voor iedereen die te maken heeft met de plannen voor de winning van schalie- en steenkoolgas. 'De bijeenkomsten maakten duidelijk welke vragen er over de winning leven.'

Omgeving betrokken

Het is volgens de bewindman goed dat de omgeving bij dit onderzoek betrokken is. 'Dat blijft zo tot en met de uitkomst.'

De Tweede Kamer wordt in april geïnformeerd over de onderzoeksvraag. Een onafhankelijke instantie voert het onderzoek uit en presenteert de resultaten in de herfst. Op basis hiervan besluit Verhagen of proefboringen naar schalie- en steenkoolgas veilig zijn.

Geen proefboringen

Tot die tijd vinden er geen proefboringen plaats en worden geen nieuwe vergunningen afgegeven, benadrukt de minister.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer