Arla maakt zuiveldrank met stevia

Zuivelproducent Arla komt als eerste met een zuiveldrank die is voorzien van de natuurlijke zoetstof Stevia. De drank heet Zin! en is de eerste drinkyoghurt die met dit plantextract gezoet is.

De Steviaplant, oftewel honingkruid, is een plant waarvan de blaadjes een heel zoete smaak hebben. De Guarani-indianen gebruikten honingkruid al eeuwen geleden om hun thee en medicinale dranken wat zoeter te maken.

Japan startte in 1977 met het gebruik van honingkruid in dranken en andere voedingsmiddelen. Inmiddels mag het extract van het plantje nu als zoetsof worden gebruikt in de hele Europese Unie.

Nieuwe suiker

De Steviaplant bevat natuurlijke zoetstoffen (steviolglycosiden) die 300 keer zoeter zijn dan suiker of sacharose. Stevia wordt ook wel gezien als de nieuwe suiker.

Omdat Arla geen kunstmatige zoetstoffen wilde gebruiken, heeft het gewacht met het produceren van een drinkyoghurt met 0% vet totdat er een geschikte natuurlijke zoetbron beschikbaar was. Naast stevia is het gezoet met een klein beetje rietsuiker voor de smaak.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer