Boeren in Dalfsen willen letterlijk ruimte

Boeren in Dalfsen moeten een ruim bouwblok krijgen. Dat geeft ze meer mogelijkheden om milieuvriendelijke maatregelen te nemen. Ook kunnen ze dan hun bedrijf beter inpassen in het landschap.

Dat is de reactie van afdeling Dalfsen van LTO Noord op de Structuurvisie Buitengebied van de gemeente. In de structuurvisie staat dat er in het ene landschapstype veel meer kan dan in een ander. LTO zou graag zien dat de bouwblokvergroting wordt losgekoppeld van de landschapstypes.

Nieuwe stal

LTO wil dat bedrijven zich overal in de gemeente kunnen ontwikkelen en letterlijk de ruimte krijgen. Een nieuwe, grotere stal kan bijvoorbeeld veel beter zijn voor het milieu en het welzijn van de dieren dan een oude, bestaande stal.

Een flexibeler insteek ten aanzien van het bouwblok kan ook goed uitpakken voor het landschap, meent afdeling Dalfsen. 'Er zijn dan meer mogelijkheden voor een goede landschappelijke inpassing', stelt voorzitter Jan Jansen Holleboom.

Reactie

De afdeling heeft inmiddels een reactie op de Structuurvisie naar de gemeenteraad gestuurd. Aanstaande maandag zal Jansen Holleboom inspreken tijdens de raadsvergadering van gemeente Dalfsen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer