Groen+licht+voor+rivierverruiming+Lek
© project Ruimte voor de Lek

Groen licht voor rivierverruiming Lek

Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) keurt de rivierverruiming van de Lek goed. De aanleg van geulen en lagere kades verandert straks het uiterlijk van het gebied rond de Lek ten zuiden van Utrecht.

Ruimte voor de Lek is een bijzonder onderdeel van programma Ruimte voor de Rivier, vindt Atsma.

'Het ligt in het centrum van Nederland, is dichtbevolkt en herbergt belangrijke weg- en spoorknooppunten. Door deze rivierverruiming is Utrecht en omgeving, maar ook het Groene Hart veiliger bij hoogwater en beter beschermd tegen overstromingen.'

Draagvlak

Ook Utrechts gedeputeerde Ralph de Vries is ingenomen met het resultaat. 'Met het akkoord van de staatssecretaris, kan Rijkswaterstaat beginnen met de uitvoering van het plan.'

Met omwonenden en organisaties in het gebied is veel samengewerkt. 'Zoals tijdens ontwerpateliers met bewoners en in de klankbordgroep. Ik hoop dat die betrokkenheid en dat draagvlak ook in de toekomst blijven bestaan', stelt de gedeputeerde.

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer