FNV: stop plan tewerkstelling in kas

FNV bondgenoten en werknemers in de bijstand voerden gisterochtend actie voor het Rotterdamse stadhuis. De actie was gericht tegen het plan van Rotterdam om werklozen in de Westlandse tuinbouw aan het werk te krijgen.

Volgens FNV is het plan onlogisch en asociaal, omdat er geen perspectief zou zijn op een baan volgens cao-loon. Ook is de bond tegen het verlies van uitkering ingeval van werkweigering.

Het plan draagt bovendien bij aan verdringing van normale banen, stelt de FNV. De bond wil dat het plan van tafel gaat en dat de gemeente werkgevers stimuleert om werklozen aan 'echte reguliere banen te helpen met perspectief'.

Haalbaarheid

Gisteren was er ook overleg tussen gemeenten Westland en Rotterdam over de haalbaarheid van het plan. Wethouder Marco Florijn van Rotterdam wil in 2013 2000 werklozen aan de slag helpen via een aanpak die de tuinders ontzorgt.

FNV bondgenoten stelde bij de actie dat de land- en tuinbouw een krimpsector is, dat er geen werkgevers zijn die bij dit project gewone arbeidscontracten aanbieden en dat het zorgt voor stigmatisering van werknemers in de bijstand.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer