Waterplan Schalkwijk gepresenteerd

Waar kan de fruitteelt op het Eiland van Schalkwijk het beste plaats vinden, geredeneerd vanuit de waterhuishouding? Dit was één van de vragen die centraal stond op de informatieavond van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) op 28 februari.

Het waterraamplan beschrijft hoe op de lange termijn een duurzaam en klimaatbestendig watersysteem het beste realiseerbaar is. De wensen van de land- en tuinbouw als één van de dragers van het gebied zijn mede bepalend.

Verder lichtte HDSR 3 scenario’s voor een nieuw peilbesluit toe. Speciale aandacht is er daarbij voor de ontwikkeling van de fruitteelt in het gebied. Het huidige peilbesluit verloopt in januari 2013.

Fruitteelt

HDSR wil weten hoe de fruitteelt zich ontwikkelt en op welke percelen uitbreiding volgt. Met die kennis wil het waterschap tot maatregelen komen die de watervoorziening aan de sector veilig stellen. In periodes van droogte en van nachtvorst dreigt er nu een watertekort in het gebied.

Tot 6 maart kunnen agrariërs en inwoners reageren op de waterpeilenkaart. Die is te raadplegen via de www.hdsr.nl/actueel/nieuws/@221527/informatieavondwebsite van HDSR.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer