Pluimveestage in Overijssel

ROC Landstede in Raalte heeft voor haar studenten Veehouderij een verplichte pluimveestage in het curriculum opgenomen. De school is nu op zoek naar pluimveebedrijven.

Jonge mensen die voor een de opleiding Veehouderij kiezen vanaf dit jaar zouden zo allemaal in aanraking komen met pluimvee. Om dit te kunnen organiseren is Landstede naarstig op zoek naar geschikte pluimvee-leerbedrijven in de omgeving van Raalte, Olst/Wijhe, Dalfsen, Ommen, Wierden, Hellendoorn en Holten-Rijssen.

De stagiaires ziin MBO leerlingen die een opleiding op niveau 3 (medewerker) en 4 (houder) volgen. Het zijn eerste- en tweedejaars leerlingen van circa 16 jaar. De stage duurt 3 maanden, waarvan 2 weken volledig en de overige weken 1 dag per week.

Het gaat om een kennismaking met de pluimveesector, met name leghennen. Het stagebedrijf moet tijd kunnen en willen investeren in het begeleiden van leerlingen. Veel van de leerlingen zullen niet of nauwelijks ervaring hebben in de pluimveehouderij (veelal jongens van melkveebedrijven). Bedrijven die als stagebedrijf willen fungeren worden door Aequor als leerbedrijf erkend. Van de school ontvangt de stagebieder een omschrijving van wat er van leerbedrijf verwacht wordt en wat leerbedrijf van school kan verwachten. De school neemt ook een deel van de begeleiding voor haar rekening.

Contact

Bedrijven die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Ellen Klein Koerkamp, bedrijfsadviseur bij Aequor. Telefoon: 06 - 138 67 192 of e-mail: ekleinkoerkamp@aequor.nl.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer