Windstreek kippenvlees kan doorgaan

Het Windstreek Consortium, een duurzaam kippenvleesinitiatief van onder andere pluimveehouder Robert Nijkamp en vleesverwerker Interchicken, kan verder met een haalbaarheidsstudie.

Een jury, bestaande uit onder anderen Leo den Hartog van Nutreco, Paul Janssen van Vion en rijksbouwmeester voor het landschap Yttje Feddes, heeft het plan tot een van de beste bestempeld in de competitie voor de zogenoemde SBIR-regeling Duurzame Stallen in het Landschap.

De jury vindt de www.windstreek.org/ Windstreek een goed doordacht innovatief concept, waarin veel aspecten van duurzaamheid goed zijn geïntegreerd, met een goed economisch perspectief.

Windstreek is een nieuw systeem om duurzaam vleeskippen te kunnen houden. De unieke stalvorm zorgt voor natuurlijke ventilatie, een fris klimaat voor mens en dier en een laag energiegebruik.

Antibioticagebruik

Het welzijn en de gezondheid van de dieren is goed door maximaal in te spelen op de behoeften van het dier; helemaal als de Windstreek wordt gebruikt om langzamer groeiende dieren in een lagere bezetting te huisvesten. Dan kan ook het antibioticagebruik in de Windstreek tot vrijwel nul worden gereduceerd.

In de markt

Een consortium van bedrijven wil de Windstreek realiseren en als alternatief systeem in de markt zetten voor verschillende pluimveehouders en verschillende markten.

Het Windstreekconsortium bestaat uit vleesverwerker Interchicken, Sommen klimaatsystemen, landschapsarchitectenbureau Vista, pluimveehouder Robert Nijkamp en Wageningen UR Livestock Research. Het consortium wordt ondersteund door Projecten LTO Noord.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer