Almere zoekt en vindt boer

Menige ondernemende boer is stadsuitbreidingen liever kwijt dan rijk. Maar niet die in Almere. Want daar liggen plannen voor een stadswijk die voor 50 procent bestaat uit de stadslandbouw van de toekomst.

Almere+zoekt+en+vindt+boer
© Rondom communicatie

In Almere wordt al jaren nagedacht over manieren om stad en land verder te integreren. En zoals het er nu naar uitziet, gaat het er de komende jaren daadwerkelijk van komen. Burgers enthousiast, de politiek positief, stadse ondernemers willen er voor gaan en een flink aantal boeren ziet het helemaal zitten.

Wat een jaar of 5 geleden begon als een virtuele wijk ontworpen door onder andere Wageningen UR, groeit organisch richting realisatie. Een 4000 hectare omvattende duurzame woonwijk die voor 50 procent in agrarisch gebruik is: www.agromere.wur.nl/NL/Almere Oosterwold.

Lokale vraag

Als het aan de gemeente ligt, verleggen de huidige boeren geleidelijk de aandacht richting de behoeften van de stad: meer focus dus op produceren wat de lokale markt vraagt, zowel qua voedsel als qua energie, educatie, kinderopvang of andere diensten.

En de boeren? Uit een enquête die Wageningen UR hield, blijkt dat ongeveer de helft van de boeren in het gebied graag snel omschakelt of dat serieus overweegt.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities ZLTO en LLTB

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer