'Tomatenkas boven C1000 in stad'

Niet alleen mensen, maar ook de land- en tuinbouw trekt steeds meer naar de stad. Dat verwacht trendwatcher Adjiedj Bakas. 'Met verticale kassen en boerderijen in steden kun je 24 miljard mensen voeden.'

%27Tomatenkas+boven+C1000+in+stad%27
© Nieuwe Oogst

Dat we kippen-, koeien- en tomatenflats in grote steden krijgen, is volgens www.bakas.nl/Bakas een kwestie van tijd. 'Als straks 80% van de mensen in steden woont, trekt de landbouw ook steeds meer naar de stad. Het rondzeulen met eten is dan voorbij.'

Bakas sprak gisteravond tijdens de bijeenkomst Food Noord-Nederland: wat staat er voor de toekomst op het menu?' in het www.nederlandbloeit.nl/eet-en-weetEet & Weethuis in Leeuwarden.

Leegstand kantoor

De trendwatcher ziet goede mogelijkheden voor de tomatenteelt in de stad. 'Een kas met led-verlichting boven de C1000 of Albert Heijn sluit ik niet uit', zei hij tegen de 200 aanwezigen. Hij noemde als voorbeeld een leegstaand kantoor in Heerlen, waarin een verticale kas kwam.

Er blijven altijd landbouwgewassen die beter af zijn op het platteland, nuanceerde Bakas. 'Pootaardappelen hebben behoefte aan zeewind.' Een bijkomend voordeel van landbouw in de stad is volgens de trendwatcher dat veel landbouwgrond weer teruggegeven kan worden aan de natuur.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer