RFC ontwikkelt met UMCG gezond voedsel

Royal FrieslandCampina (RFC) gaat samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Rijksuniversiteit Groningen innovatieve gezonde voedselproducten ontwikkelen. De zuivelcoöperatie verwacht hiermee de komende 5 jaar 10 tot 15 arbeidsplaatsen te creëren.

Een van de projecten die FrieslandCampina met het UMCG oppakt, is het project 'zonder ontstekingen oud en gezond'.

In dit project maken de zuivelcoöperatie en het UMCG speciale voeding voor zwangere vrouwen, borstvoedende vrouwen en zuigelingen die het ontstaan van laaggradige ontstekingen in het lichaam tegengaan.

Alzheimer

Laaggradige ontstekingen zijn een belangrijk startpunt van veel chronische aandoeningen en welvaartsziekten zoals diabetes, Alzheimer en hart- en vaatziekten. Ze ontstaan door jarenlang verkeerde voeding waardoor er een er een onbalans ontstaat tussen ontstekingsremmende en -opwekkende nutriënten.

Gezondheidsclaim

Het tweede doel van het project is het leveren van een wetenschappelijke onderbouwing voor de gezondheidseffecten van de te ontwikkelen voedselproducten. Met een onderbouwing kan een officiële gezondheidsclaim van de European Food & Safety Association (EFSA) worden verkregen. Dit is belangrijk voor de markt- en economische waarde van de producten.

De kosten van het project zijn € 1,5 miljoen. Provincie Groningen steunt het project met € 116.245.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer