Gelderse LTO-leden op bezoek in Brussel

Gelderse LTO-afdelingen waren op bezoek bij CDA-Europarlementariër Esther de Lange. Ze had ook een boodschap voor LTO. 'Er is nog steeds veel te doen aan het imago. Blijf werken aan beeldvorming.'

Afdelingen Apeldoorn, Brummen, Rheden, Arnhem/Renkum en Voorst bezochten vorige week het Europees-parlement. Dat gebeurde op uitnodiging van de europarlementariër.

In haar betoog stelde ze een evenwichtige verdeling van het landbouwbudget voor. Bij de omvorming van bedrijfs- naar hectaretoeslag is het eerlijk verschil te houden per regio. Omdat de intensiviteit, opbrengst- en kostenniveau ook ver uit elkaar liggen.

Perceelregistratie

Aan bod kwam ook de vreemde situatie bij de perceelregistratie. Afgelopen jaar is alle natuur uit het bedrijfsoppervlak gehaald. Maar is nu weer nodig om mee te nemen voor de 7% braaklegging. De Lange stelt voor om te verevenen wanneer ondernemers aan een groter deel natuur voldoen. 'Dan zou niet iedereen aan dat percentage hoeven te voldoen.'

Als voorbeeld van ongelijk beleid noemde ze de legbatterij. In Nederland wordt dit geleidelijk afgeschaft. Maar de verwijderde huisvesting gaat weer naar Oost-Europa: waar het weer in productie gaat.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer