RFC en CRV voor duurzame melkveehouderij

Om melkveehouders te ondersteunen in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering, bundelen Royal FrieslandCampina (RFC) en CRV hun krachten.

Beide organisaties ondertekenden vandaag daarvoor een overeenkomst. De essentie daarvan is dat FrieslandCampina en CRV onderzoeken op welke manier ze leden-melkveehouders bij verduurzaming de juiste hulpmiddelen bieden.

Thema’s op dat gebied zijn onder meer verantwoord diergeneesmiddelengebruik en verbeteren van de uier- en klauwgezondheid, net als de mineralenbenutting.

Kengetallen

CRV en RFC komen in de loop van dit jaar met concrete initiatieven. Te denken valt aan het beschikbaar stellen van kengetallen van de fokkerijorganisatie aan de zuivelaar om hun leden-melkveehouders op managementgebied te ondersteunen.

FrieslandCampina kan deze gegevens als input gebruiken voor bijvoorbeeld workshops die worden georganiseerd om de uiergezondheid op het melkveebedrijf te verbeteren.

Managementinstrumenten

Verder verwachten beide coöperaties samen nieuwe managementinstrumenten te ontwikkelen en bestaande producten verder uit te bouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer