Jacht Noord-Holland stilgelegd

Vanwege het winterse weer heeft provincie Noord-Holland besloten om per direct vrijwel alle ontheffingen voor beheer- en schadebestrijding op te schorten.

Dit geldt voor de bestrijding van grauwe gans, kolgans, smient, nijlgans, meerkoet, knobbelzwaan, haas en konijn, kauw, zwarte kraai, houtduif en nijlgans. De provincie heeft dit besluit genomen in overleg met verschillende organisaties, zoals het Faunafonds, de Faunabeheereenheid en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

Het www.noord-holland.nl/faunabeheerbesluit geldt tot nader order: wanneer het weer verbetert, wordt het besluit herzien of ingetrokken. De provinciale handhavers houden toezicht op de naleving van het verbod.

Uitzonderingen

De genomen maatregelen gelden voor heel Noord-Holland. Alleen voor ontheffingen die zijn afgegeven vanwege de bescherming van de vliegveiligheid (Schiphol), om zieke en gewonde dieren uit hun lijden te verlossen en het bestrijden van de muskusratten en de vos geldt een uitzondering. Deze ontheffingen blijven van kracht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer