Testen sporen gevaarlijke bacteriën op

Kennisintensieve bedrijven uit de Gelderse regio ontwikkelen samen met Gelderse zorginstellingen 2 unieke testen voor een nieuw typen bacteriën, die niet meer reageeren op de huidige antibiotica.

Deze gevaarlijke bacteriën zijn met de testen op te sporen en beheersbaar te houden.

Dergelijke testen bestaan op dit moment nog niet. Ze kunnen wereldwijd een cruciale bijdrage leveren aan het stoppen van bacteriën als ESBL en EHEC. Deze hebben al vele slachtoffers geëist en grote economische schade aangericht.

Laboratoria en onderzoekscentra

Ziekenhuizen, klinische diagnostische laboratoria en onderzoekscentra in binnen- en buitenland zijn de beoogde afnemers van de testen. De verwachting is dat uit dit project ook vervolgactiviteiten voortvloeien. De regionale projectpartners kunnen de testen doorontwikkelen en nieuwe ontwikkelen.

Subsidie

De samenwerkende partners Check-Points, Nytor, Biolegio en het Maatschap Medische Microbiologie Gelderland (diverse ziekenhuizen) ontvangen voor project Superbug Testen ruim € 480.000 subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en hetzelfde bedrag van provincie Gelderland en het rijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer