RFC neemt 2 grote zuivelaars Balkan over

Royal FrieslandCampina (RFC) neemt zuivelbedrijven Imlek en Mlekara Subotica uit de westelijke Balkan over. Beide bedrijven zijn onderdeel van Salford Capital Partners en samen goed voor een omzet van zo'n € 270 miljoen en 1470 medewerkers.

RFC en investeringsmaatschappij Salford Capital Partners tekenden een intentieverklaring voor de overname van de beursgenoteerde zuivelaars. Salford Capital Partners bezit momenteel een meerderheid van respectievelijk 79% en 82% in de over te nemen bedrijven.

Bestuursvoorzitter Cees 't Hart geeft aan dat FrieslandCampina wil groeien in verschillende markten en productcategorieën. 'Dit is de eerste grote overname sinds de fusie tussen Friesland Foods en Campina. Met deze overname versterken we onze merkenportfolio en tevens onze positie in Zuidoost-Europa, een van de speerpunten van onze route2020 strategie.'

Imlek en Mlekara Subotica

De overnamekandidaten zijn onafhankelijke zuivelbedrijven uit de westelijke Balkan. Samen bedienen ze een markt met zo'n 25 miljoen consumenten. Imlek is volgens RFC met haar producten een grote speler op de Servische retailmarkt voor onder meer melk, yoghurt, kaas en roomproducten.

Mlekara Subotica voert hoofdzakelijk producten met toegevoegde waarde. Deze bestaan uit gefermenteerde en speciale producten als smeerbare zuivelproducten en kaas. Ongeveer een derde van de omzet komt uit melk (houdbaar en dagvers).

Mededingingsautoriteiten

Hoeveel RFC voor beide bedrijven betaalt, wil woordvoerder Jan-Willem ter Avest niet kwijt. Wel geeft hij aan dat de afronding waarschijnlijk nog wel enige maanden vergt. 'De mededingingsautoriteiten kijken er ook nog naar. Ik verwacht daar echter geen grote problemen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer