LTO+Nederland+blij+met+inruilplan+asbest
©

LTO Nederland blij met inruilplan asbest

LTO Nederland is blij met het plan van I&M-staatssecretaris Joop Atsma om de vervanging van asbestdaken door zonnepanelen te stimuleren. 'Het is een goed plan en we zien zijn voorstellen met belangstelling tegemoet', stelt voorzitter Albert Jan Maat.

Atsma wil boeren een duwtje in de rug geven door bestaande fiscale regelingen voor sanering van asbestdaken (Milieu-investeringsaftrek) en het plaatsen van zonnepanelen (Energie-investeringsaftrek) te combineren.

Dat meldde hij gisteren op een bijeenkomst van LTO Noord-afdeling het Hogeland in Oudeschip.

Werkbare regeling

De staatssecretaris wil dat ook gemeenten en provincies samen met LTO een aandeel leveren. 'Wij nemen graag de handschoen op om met de betrokken ministeries tot een werkbare en effectieve regeling te komen', geeft Maat aan.

Overijssel

De LTO Nederland-voorzitter juicht het toe als een nieuwe combinatie van bestaande regelingen op grote schaal leidt tot vervanging van daken met asbest in daken met zonepanelen. 'Op diverse plaatsen in het land lopen al projecten. In Overijssel is men er al op een voortvarende manier mee bezig. Hoe meer navolging dit krijgt, hoe beter het is.'

Met het ministerie van Financiën is LTO in gesprek over meerdere maatregelen voor groene groei.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer