Veehouderij
© Marcel Bekken

Veehouderij

Vakkatern Veehouderij van Nieuwe Oogst brengt aanstaande zaterdag een speciaal themanummer over licht en lucht in stallen.

Niet alleen voor het dierenwelzijn, maar ook in verband met duurzaamheid en energiebesparing kijken steeds meer veehouders naar betere verlichting en ventilatie. In dit nummer een pluimveehouder, een varkenshouder en een melkveehouder over hun ‘licht-en-luchtkeuzes’.

Reportages:

• Per 1 januari 2012 treden er voor diverse veesectoren nieuwe maatregelen in werking om het antibioticagebruik te verminderen. Registratie lijkt hét woord te worden voor 2012. Verder mini-reportages van 3 veehouders die (nagenoeg) antibioticavrij zijn.

• Biologische geitenhouder Martin Waal in Zuidoostbeemster weidt zijn geiten sinds kort met een weiderobot, die eigenlijk bedoeld was voor koeien. 'Een doorbraak', zegt Waal.

Verder in dit nummer:

• Varkens Innovatie Centrum Sterksel richt een proeftuin in voor individuele dierherkenning. Varkenshouders en toeleveranciers van systemen van individuele dierherkenning krijgen hier ontwikkelruimte om toepassingen te bedenken en te testen.

• De melkprijs ligt structureel te laag. Een gemiddelde melkveehouder kan alle privé-uitgaven niet meer dekken door alleen te melken. Hij moet zorgen voor een aanvullend inkomen van buiten het bedrijf of zuiniger gaan leven.

Vaste rubrieken:

• Maïsmeetnet 2011 (het laatste deel in de serie)
• Columns (dit keer voorzitter Jan Wolleswinkel van LTO/NOP over het kooiverbod en schapenhouder Pieter Jan Groot in Middenbeemster over tumult in de sector)
• Buitenlandpost (dit keer melkveehouder Joke Rodenhuis vanuit Lakin, Verenigde Staten)

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, vakkatern Veehouderij

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer