Importstop rund dreigt: strop € 30 miljoen

Rusland dreigt de grenzen nu ook te sluiten voor rundvee en rundvlees. Een economische strop van € 30 miljoen dreigt.

Importstop+rund+dreigt%3A+strop+%E2%82%AC+30+miljoen
©

Dat zei staatssecretaris Henk Bleker van EL&I gisteravond in www.hebikietsgemist.nl/aflevering/89134/nederland-2/nieuwsuur/aflevering-van-dinsdag-24-januari-2012.html Nieuwsuur.

Nederland moet binnen een week aantonen dat het Schmallenberg-virus niet gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Anders gaan de Russische grenzen onherroepelijk dicht voor rundvee, rundvlees en rundersperma.

Vorige week sloot Rusland al de grenzen voor schapen, geiten, hun vlees en melk en voor embryo's. Mexico sloot de grenzen voor Nederlandse runderen en hun sperma en embryo's.

Om tafel

Bleker gaat deze week nog om tafel met zijn Russische collega Elena Skrynnik en met veterinaire deskundigen uit Rusland, Duitsland en België. Leidt dit niet tot een oplossing, dan wordt de kwestie op de politieke agenda gezet.

Vorige week zei Bleker nog www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1608760&h=Bleker begrijpt importstop vee Rusland 'begrip' te hebben voor het importverbod op schapen en geiten omdat er nog zoveel onduidelijk is.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer