Hoge Veluwe steunt argumenten Bleker

Nationaal Park De Hoge Veluwe zette op verzoek van EL&I-staatssecretaris Henk Bleker argumenten op een rijtje die pleiten voor de invoering van de nieuwe natuurwet.

De Hoge Veluwe nam al eerder als enige natuurorganisatie afstand van alle kritiek die Bleker op zijn wetsvoorstel ontving. 'We distantiëren ons van de toonzetting en de eenzijdige voorstelling van zaken, die kennelijk bedoeld zijn om de publieke opinie negatief te beïnvloeden', schrijft Hoge Veluwedirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst vrijdag in een brief aan Bleker.

'Het ministerie van ELI heeft een uitermate zorgvuldig proces gevolgd en ook organisaties die de huidige wet- en regelgeving niet in de portemonnee voelen, naar hun mening gevraagd.' De directeur doelt daarmee op natuur- en milieuclubs die niet zelf een natuurgebied beheren of bezitten.

Afschaffen beschermde natuurmonumenten

De Hoge Veluwe veegt onder meer de zware kritiek op het afschaffen van beschermde natuurmonumenten van tafel. Volgens het park valt 96,5% van de 66 natuurmonumenten binnen de Ecologische Hoofdstructuur en blijven ze dus beschermd.

Provincies en gemeenten kunnen zaken als duisternis en geluid voor gebieden die hun bescherming verliezen in eigen bepalingen regelen, stelt het park. De Hoge Veluwe adviseert Bleker om de bescherming van soorten strafrechtelijk te regelen, voor zover dat nog niet is gewaarborgd in tal van wetten en richtlijnen die gewoon blijven gelden.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer