Eigen keurmeester niet vanzelfsprekend

Pootgoedtelers moeten er voorzichtig aan wennen dat ze op hun bedrijf te maken krijgen met meer dan 1 keurmeester van de NAK.

Vanwege efficiëntie en met als doel extra kostenbesparing, komt keuringsdienst NAK komend jaar met een voorstel voor herstructurering van de buitendienst. De Adviesraad neemt waarschijnlijk in de loop van 2012 een beslissing over aanpassingen aan de organisatie van de veldkeuring en partijkeuring.

In grote lijnen komen de veranderingen er op neer dat de NAK gaat werken met clusters van keurmeesters in de pootgoedregio’s. Het is van daaruit niet meer vanzelfsprekend dat elk pootgoedbedrijf bezoek krijgt van een vaste keurmeester.

Centrale aansturing

'Er liggen al wel plannen voor meer centrale aansturing en planning. Ook denken we erover om het aantal regio’s met aparte teamleiders voor de veldkeuring terug te brengen', zegt Arjan Kroon van de NAK.

Volgens Kroon is het niet de bedoeling dat pootgoedtelers steeds met andere keurmeesters te maken krijgen. 'Af en toe gaan we rouleren. We willen vooral voorkomen dat keurmeesters onnodig veel kilometers moeten afleggen voor de keuringen in het veld en in de schuur.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer