Aanvragen energie-investeringsaftrek digitaal

Aanvragen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) moeten voortaan digitaal ingediend worden bij Agentschap NL. Voor deze aftrek stelt de overheid in 2012 € 151 miljoen fiscaal voordeel beschikbaar.

Op de nieuwe Energielijst staan 160 investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Van de investeringskosten mag 41,5% worden afgetrokken van de fiscale winst, geeft Agentschap NL aan.

Op de nieuwe Energielijst staan alle investeringen die in aanmerking komen voor de EIA. Elk jaar actualiseren overheid en bedrijfsleven dit overzicht vanwege innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken.

Generieke aanvraag

Staat een techniek niet op de lijst, dan kan een bedrijf een generieke EIA-aanvraag indienen. Wel moet de aanvrager aantonen, dat hij voldoende energie bespaart, licht Agentschap NL toe. Ondernemers kunnen investeringen digitaal indienen via het eLoket van Agentschap NL.

Bij een winstbelasting van 25%, krijgt een ondernemer 10% van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

Stimuleringsregeling

De EIA is een fiscale stimuleringsregeling van het ministerie van EL&I en van het ministerie van Financiën. Met deze aftrek wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie. De Belastingdienst en Agentschap NL voeren de www.agentschapnl.nl/eiaEIA-regeling uit.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer