LTO: 'Vergoeding via regeling noodberging'

Voor de schadeafwikkeling van de evacuatie en nasleep van het hoge water bij Woltersum, moet de overheid de regeling schadevergoeding noodbergingsgebieden openen. Dat vindt LTO Noord Groningen.

LTO Noord heeft hierover deze week een gesprek met Peter Rehwinkel, voorzitter van de veiligheidsregio. 'Met deze regeling zijn we snel klaar. Dan wordt 100% vergoed', zegt LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema.

Uit welk potje het uiteindelijk komt, maakt niets uit, zegt Sinnema. 'Het gaat erom dat het wordt betaald, wie het betaalt is niet interessant.'

Bommelerwaard

Sinnema zei eerder al dat hij hoopt dat de schadeafhandeling net zo loopt als in de Bommelerwaard in 1995. Toen werden begin dat jaar 250.000 mensen, onder wie veel agrarische ondernemers, verplicht uit grote delen van het Rivierenland geëvacueerd vanwege de hoge waterstand van de Rijn, Maas en de Waal. Sinnema: 'Dat heeft goed gewerkt.'

• Lees meer over dit onderwerp in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlastwateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer