Bijna 100.000 liter-koe dood door evacuatie

Ruim een week na de evacuatie blijven de melkkoeien van Willem van Cooten in Ten Boer gemiddeld een liter per dag achter in hun melkgift. 'Dat valt mee. Helaas is de nasleep bij het jongvee en oude koeien groter.' Een bijna 100.000 liter-koe bezweek aan stress.

Bijna+100%2E000+liter%2Dkoe+dood+door+evacuatie
©

Ook een kalf van 1 dag oud overleed na de evacuatie. 'Hij had longontsteking opgelopen. Misschien heeft ie net te weinig biest gehad. Dat hadden we niet meegenomen toen we evacueerden.' Een te vroeg geboren kalf redde het ook niet.

Hartstilstand

Het meest onder de indruk is Van Cooten van de dood van een 13-jarige koe. 'De veearts is hier maandag bij geweest. Woensdag gaf ze al geen melk meer, maar leek ze wel weer wat op te knappen. Vrijdag lag ze dood in de stal. Vermoedelijk heeft ze een hartstilstand gehad door de stress. Erg jammer, want ze zou na deze lactatie mijn eerste 100.000 liter-koe zijn geweest.'

• Lees meer over dit onderwerp in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlastwateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer