Eisen milieukeur varkensvlees scherper

Het Milieukeur voor varkensvlees wordt aangescherpt met onder meer regels voor antibioticagebruik en het gebruik van duurzame soja.

Ook wordt de eis toegevoegd dat alle www.smk.nl/ Milieukeur vleesvarkens van een Milieukeur zeugenbedrijf afkomstig moeten zijn.

Dat heeft de Stichtig Milieukeur bekendgemaakt. Voordat het College van Deskundigen agro/food deze criteria definitief vaststelt, houdt SMK op 24 januari een openbare hoorzitting in Driebergen.

Criteria

Het doel van de bijeenkomst is dat het College van Deskundigen agro/food zich een goede mening kan vormen over de aansluiting van de criteria op de praktijk. Ingebrachte opmerkingen worden betrokken bij de definitieve vaststelling van de criteria.

Het Milieukeur certificatieschema Dierlijke Producten - Varkens heeft een groot aantal deelnemers; naast individueel gecertificeerde varkenshouders is er een drietal varkensketens (De Hoeve, Groothedde Welzijn & Milieu en Van Rooi Meat), met meer dan 150 varkenshouders die produceren volgens de criteria van Milieukeur. Milieukeur varkensvlees is te koop bij een groot aantal slagerijen en supermarkten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer