Drukte in crisiscentrum LTO Noord

Het is een drukte van belang in het crisiscentrum van LTO Noord tegenover de polder waar de getroffen boeren zitten. In een bedrijf op het industrieterrein zit onder anderen secretaris Peter Prins constant te bellen om ruimte te regelen voor het vee.

Melkveehouder Aart Muilwijk staat buiten met een schema in de hand. Zijn 250 melkkoeien en 200 stuks jongvee staan klaar voor transport naar Buitenpost, naar een leegstaand bedrijf. De auto's zullen zo langsrijden, verwacht hij. Muilwijk heeft met twee andere boeren het bevel gekregen te ontruimen. Ook een kippenhouder en eendenhouder staan in de startblokken het gebied te verlaten.

Bedrijven in gevaar

Ieder uur wordt LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema bijgepraat in de commandotoren. 'Er zijn enkele bedrijven behoorlijk in gevaar. Die worden nu ontruimd. Gelukkig hebben zich heel veel boeren opgegeven om de koeien bij hen te stallen. Peter Prins schat dat het om enkele tientallen gaat. 'Dat wil niet zeggen dat ieder bedrijf geschikt is.'

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer