Antibioticaregistratie MediRund 2 januari los

De database MediRund waarin de centrale registratie van antibioticagebruik in de rundveehouderij moet worden beschreven, is vanaf maandag 2 januari 2012 beschikbaar. Dat met het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Centrale registratie is één van de maatregelen die door de rundersector genomen wordt om te komen tot een verantwoord en transparant antibioticumgebruik.De verordening is uitgedaan door het PVV en is van toepassing op alle ondernemers in Nederland die 5 of meer runderen houden, uitgezonderd veehouders met runderen die bestemd zijn voor de kalfsvleesproductie én 12 maanden of jonger zijn.

In de praktijk kan en zal de dierenarts de centrale registratie in MediRund voor de rundveehouder uitvoeren. Elke veehouder is ook verplicht een samenwerking met een geborgde dierenarts aan te gaan.

Registratie binnen 14 dagen

Registratie moet binnen 14 dagen na levering van een antibioticum plaatsvinden en bestaat uit gegevens over het afgeleverde antibioticum, de dierenarts, het UBN van de rundveehouder en I&R-gegevens. Registratie in MediRund kan via het managementsysteem van de dierenarts of via VetCIS. Ook is het mogelijk om gegevens handmatig in te voeren via de website van MediRund zelf.

Kwartaaloverzichten

De rundveehouder kan via het scherm ‘overzicht medicijnleveranties’ de door de dierenarts geregistreerde leveringen raadplegen. Rundveehouders ontvangen bericht over de inlogcodes voor MediRund. Gegevens worden onder andere gebruikt voor individuele terugkoppeling van het antibioticumgebruik naar rundveebedrijven en dierenartsen en om een vergelijking tussen rundveebedrijven te maken. De eerste rapportage komt na het eerste kwartaal van 2012 beschikbaar. Daarna zullen steeds voortschrijdende rapportages beschikbaar zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer