Geld voor natuurbeheer buiten EHS

Gelderland verlengt alsnog de contracten voor agrarisch natuurbeheer buiten de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dat gebeurt door een CDA-motie die Provinciale Staten (PS) aannamen.

Het uitblijven van een overbruggingsregeling gaf veel onbegrip bij de deelnemers aan het agrarisch natuurbeheer. Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zegde gisteren toe de motie uit te voeren. Hierin vragen PS om contracten voor agrarisch natuurbeheer, die in 2011 aflopen, te verlengen voor 2012 en 2013.

Hiermee willen de Staten voorkomen dat boeren, van wie het contract met de provincie over natuurbeheer buiten de EHS in 2011 afloopt, het daarna tot 2014 zonder vergoeding moeten doen.

Termijn

Het CDA diende de motie in, mede namens alle grote politieke partijen. CDA-Statenlid Peter van Boheemen: 'De motie kwam er glansrijk door en werd Staten breed aangenomen. Normaal hebben contracten een termijn van 6 jaar. De gedeputeerde gaat bekijken of het ook voor 2 jaar kan.'

Het CDA stelde ook de onvrede aan de orde over de uitvoeringsorganisatie voor het agrarisch natuurbeheer. Gedeputeerde Staten erkennen dit. 'Op korte termijn komt er een gesprek met agrarische natuurverenigingen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer