Veel+belangstelling+voor+mestscheiding
© Projecten LTO Noord

Veel belangstelling voor mestscheiding

Ruim 100 melkveehouders, loonwerkers en een enkele fruitteler bezochten 8 december een demonstratie over mestscheiding in het Gelderse Enspijk. Mestscheiding is interessant als kunstmest duurder wordt.

Op het erf van familie Van der Hoog vonden de demonstraties plaats. De aanwezigen bekeken 3 verschillende machines voor mestscheiding, een boxenvuller en op fruitteelt gerichte strooiwagens.

De demonstratiebezoekers waren vooral geïnteresseerd in hoe mestscheiding kan bijdragen aan een betere benutting van mineralen op het eigen bedrijf. En hoe die aanpak de kosten kan beheersen bij aanscherpende mestwetgeving.

Kostenbeheersing

Eén van de conclusies die middag was dat mestscheiding qua kosten interessant is, als kunstmest duurder wordt. Maar ook als de kosten van mestopslag en afvoer van fosfaat in de vorm van drijfmest toenemen. Gastbedrijf Van der Hoog wil vooral de mogelijkheid van boxvulling met de dikke/droge fractie verder verkennen.

De demonstratie vond plaats vanuit het project Langs de Linge; in samenwerking met PPP-Agro-Advies.

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer