Internationale kritiek op natuurbeleid Bleker

De internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN heeft forse kritiek op het natuurbeleid van EL&I-staatssecretaris Henk Bleker.

In een brief aan de bewindsman schrijft de organisatie dat zijn plannen zeer negatieve gevolgen kunnen hebben voor biodiversiteit, ecosystemen en de economie in Nederland. De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met Bleker over zijn plannen met de natuur.

Door de voorstellen zal Nederland allerlei internationale verdragen die ons land mede heeft ondertekend niet meer volledig kunnen naleven, waarschuwt IUCN. De brief van de Europese directeur Hans Friederich, waarover het ANP beschikt, is opvallend omdat het ministerie van EL&I lid is van IUCN.

Plant- en diersoorten

Het steekt de organisatie onder meer dat 149 Nederlandse plant- en diersoorten straks niet langer wettelijk zijn beschermd. Ook vreest IUCN voor de gevolgen van de decentralisatie van het natuurbeleid naar de provincies, zoals Bleker voorstelt.

Als dat toch doorgaat, moeten er heldere voorwaarden komen en moet het natuurbeheer landelijk in de gaten worden gehouden. IUCN vraagt zich ook af hoe effectief de Ecologische Hoofdstructuur nog is als de plannen van de staatssecretaris doorgaan.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer