Bouw+derde+Rondeel+in+Ewijk
© Rondeel

Bouw derde Rondeel in Ewijk

Na de eerste Rondeel in Barneveld en de tweede in Wintelre, wordt de derde Rondeel gebouwd in Ewijk. Eigenaar is Willy Derks uit het Gelderse Beuningen.

Het Rondeel is een innovatieve huisvesting van legkippen. De eieren hebben het maximale aantal van 3 sterren in het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Verder zijn het de enige eieren in Nederland die dit weten te combineren met een Milieukeur.

Ook Wakker Dier en Stichting Natuur en Milieu zijn erg enthousiast over het Rondeel. In die stallen worden uitsluitend kippen gehouden met een hele snavel.

Alle Rondelen in Nederland zijn dagelijks toegankelijk voor publiek. Dat geldt ook voor de nieuwe Rondeel in Ewijk. Beheerders van het Rondeel worden Jan en Heleen van Wijk, die wonen op de locatie, waar het Rondeel verschijnt. De verwachting is dat deze stal in maart 2012 wordt geopend.

Concept

Rondeel BV verhandelt de Rondeeleieren en is eigenaar van het concept en franchisegever richting de pluimveehouders. Landelijk zijn de eieren te koop via Albert Heijn. De Rondeelpluimveehouders verkopen hun eieren ook via regionale kanalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer